Ongeluk op A58.
Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Dodelijk ongeluk A58: politie krijgt beeld van oorzaak, drie getuigen melden zich

GILZE - Bij de politie begint zich langzaam maar zeker een beeld te vormen over de mogelijke toedracht van het dodelijke ongeluk op de A58 bij Gilze. Dat laat woordvoerder Willem van Hooijdonk aan het Brabants Dagblad weten. De resultaten zijn nog niet definitief en worden eerst gedeeld met de nabestaanden.

Naar aanleiding van berichtgeving in de media hebben zich drie ooggetuigen van de aanrijding gemeld. Van deze mensen wordt een verklaring opgenomen. Daar is de politie blij mee, zegt Van Hooijdonk. ,,Omdat zij onder meer een beeld kunnen geven van de situatie, kort voor het ongeval."

Filmers

Bij de aanrijding waren in totaal drie voertuigen betrokken. Een bestuurder van een Volkswagen-busje kwam op de linkerrijstrook in botsing met een voor hem rijdende Renault Clio. Die camperbestuurder kwam ook in aanraking met een voor hem rijdende Volvo. De aanrijding kostte een 48-jarige Limburger het leven.

In totaal 25 automobilisten hebben aan de hand van hun kenteken een bekeuring gekregen omdat ze na het ongeluk filmopnames maakten, zo liet een politiewoordvoerder weten. Het filmen van het ongeluk leidde tot massale verontwaardiging in Nederland.

Tilburg e.o.