Volledig scherm
Anne Frankplein, Rijen. © Frans Seelen

Een verademing rond Anne Frankplein Rijen

RIJEN - Een verademing en een bedankje waard. Rijenaar Frans Seelen is bijna helemaal gelukkig over de inrichting van het Anne Frankplein in Rijen. Na een belofte twaalf jaar geleden. ,,Prachtig, eindelijk gebeurt er iets.''

In een 'foto- en tekstreportage' vanaf 1994 brengt Seelen de geschiedenis van het Anne Frankplein in Beeld. ,,De gemeente heeft hem ook nog op de site gezet'', zegt hij. De immer kritische Rijenaar vindt het ,,eigenlijk te gek voor woorden, vanaf 2005 smeken, mailen, bellen, bidden, een proces met veel hobbels en ook heel veel ergernis."

Eindelijk

Maar deze week is dan eindelijk begonnen met de aanleg van een kunstwerk. ,,Ik heb wethouder Ariane Zwarts dan ook bedankt voor haar inzet. Zij heeft het eindelijk losgetrokken", vindt Seelen.

De afgelopen week zijn aarden wallen aangelegd. Die vormen naast betonnen constructies de basis van het landschapskunstwerk van de Tilburgse kunstenaar Jeroen Doorenweerd. Zijn ontwerp kwam als favoriet naar voren bij een onderzoek onder omwonenden. 

Straks moet het plein een een groen golvend terrein worden dat met planten en bloemen is aangekleed. Dat gaat in het najaar gebeuren, weet Seelen. ,,Het was te laat om nu nog aan te planten." Helemaal tevreden is hij nog niet. Nieuwe lantaarnpalen, die zou hij nog wel willen als ze nu toch bezig zijn. 

Tilburg e.o.