Volledig scherm
© Thinkstock

Familie en vrienden leggen bloemen neer in Molenschot waar 27-jarige man werd geliquideerd

MOLENSCHOT - Familieleden, vrienden en bekenden hebben dinsdagavond in Molenschot bloemen gelegd op de plek waar maandagavond de 27-jarige man uit Capelle aan de IJssel is geliquideerd.

Het slachtoffer verbleef samen met zijn vriendin, die drie maanden zwanger is, regelmatig in een huisje op recreatiepark de Linberg, op krap een kilometer afstand van de plek waar de schietpartij plaatsvond. De schietpartij gebeurde rond half acht, aan de landelijk gelegen Broekstraat, pal aan het terrein van de vliegbasis Gilze-Rijen. Een ooggetuige weet te melden dat hij het lichaam van de man vond in de bosjes, bij het uitlaten van zijn hond, aan de kant van de weg.

Afrekening
Volgens deze belangrijke getuige is er sprake van een dader die ook met het lichaam gesleept zou hebben. Hij is volgens hem met meerdere schoten om het leven gebracht, met ook een schot in zijn voorhoofd, wat volgens de getuige duidt op een pure afrekening.

De getuige zegt drie auto's te hebben gezien. De Opel Corsa van het slachtoffer en een witte auto met mogelijk Belgisch kenteken van de dader of daders stonden honderd meter verderop naast mekaar op de kruising Broekstraat met de Lijndonk.Er zou volgens de getuige nog een derde auto in het spel zijn, een BMW. De politie sluit niet uit dat er meerdere voertuigen bij betrokken zijn. De auto van het slachtoffer wordt op sporen onderzocht.

Sporenonderzoek
Familie en vrienden van het slachtoffer zijn zeer aangedaan door het gebeuren. Zijn moeder en vriendin, tantes, ooms en andere familieleden kwamen ter plaatse. In eerste instantie werden ze tegengehouden door de politie omdat het sporenonderzoek, ook met honden, nog niet was afgerond.

Anderhalf uur later, toen de brandweer de plaats van het delict had schoongemaakt, mocht de familie er bij om bloemen te leggen op de plek waar het slachtoffer het leven liet.

Stille tocht
Woensdagavond om acht uur houden de familie en vrienden een stille tocht vanaf recreatiepark de Linberg. Een vriendin zegt het belangrijk te vinden om stil te staan bij wat gebeurd is en om samen te rouwen. De oom spreekt van een 'wereldgozer': "Hij stond altijd voor iedereen klaar.'' De politie heeft twintig man gezet op de zaak en is nog op zoek naar de dader(s).

Tilburg e.o.