Volledig scherm
© Thinkstock

Gilze en Rijen krijgt eigen Voedselbank

RIJEN - Na flink wat overleg krijgt Gilze en Rijen een eigen Voedselbank.

Met subsidie van de gemeente en steun van de pandeigenaar was het ook nog mogelijk één onderdak te vinden samen met de Weggeefhoek. Vanaf 1 oktober gaat de Voedselbank annex Weggeefhoek draaien vanuit Pastoor Gillesstraat 84. In theorie voor honderd gezinnen, blijkt uit onderzoek.

Trots
Voorzitter Paul Houtepen is er maar wat trots op. Samen met een club enthousiastelingen is het dan toch gelukt. Want eind 2014 ontstond het eerste idee om net als in veel andere plaatsen ook in Gilze en Rijen een Voedselbank van de grond te krijgen. Zo zou de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de bereikbaarheid van mensen verbeteren.

Aan de slag
Een werkgroep ging aan de slag met naast Houtepen ook Ted van der Lee, Michel Slink, Hans Mols en later ook Jos van Schilt. Aanvankelijk maakte ook Annemarie Mols deel uit van de werkgroep, maar zij ging in een later stadium verder als voorzitter van de Weggeefhoek, die zich al enkele jaren inspant om mensen met een smalle beurs te voorzien van, voornamelijk, gebruiksartikelen.

Paul Houtepen zegt dat er heel wat bij komt kijken voordat je een Voedselbank op poten hebt die voldoet aan de eisen van de Landelijke Voedselbank.

Tilburg e.o.