Volledig scherm
Glasvezelnetwerk in Midden-Brabant © Brabants Dagblad

Glasvezel en dus supersnel internet verspreidt zich als olievlek over Brabant

RIEL - Sleuven graven, kabels trekken, aansluitingen in huis maken. In de wijde regio Midden-Brabant gebeurt dat binnen nu en een jaar volop. Een netwerk van glasvezelkabel en dus supersnel internet verspreidt zich als een olievlek over het buitengebied. 

,,Er zullen medio 2018 zesduizend aansluitingen zijn", is de verwachting van Jo van de Pas uit Biest-Houtakker, projectverantwoordelijke namens vier lokale glasvezelcoöperaties

Die hebben samen inmiddels ruim 3200 leden. Hun gebied loopt van Geertruidenberg in het westen tot Den Bosch in het oosten, en van Baarle-Nassau in het zuiden tot Waalwijk in het noorden. 

Voorloper

Meteen na Gilze - waar de eerste verbindingen net werken - is het buitengebied van Riel een voorloper in de regio. Vrijdag werd in het dorp het tweede verdeelstation in een met elkaar verbonden ring van tien in werking gezet. 

Op de kaart hierboven is te zien wanneer en waar de aanleg van glasvezelkabel in de regio's van GilzeEnRijenGlas, LangstraatGlas, GroenewoudGlas en Baarle-NassauGlas nog gaat plaatsvinden. 

Lees de reportage over glasvezel in het Brabants Dagblad van zaterdag, editie Tilburg.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.