Volledig scherm
De Chinook voor het blussen in Drenthe. © Defensie/Veiligheidsregio

Heli van Gilze-Rijen dropt 63.000 liter water boven heidebrand in Drenthe

GILZE-RIJEN - Een chinook van de luchtmachtbasis in Gilze-Rijen heeft dinsdag kunnen helpen bij het bestrijden van een grote heidebrand in Wateren, in Drenthe. 

Negen keer loste de legerhelikopter een waterzak vol bluswater boven de heide. In totaal is er 63.000 liter gedropt, meldt een woordvoerder van Defensie op Twitter. Inmiddels is de brand, mede dankzij de hulp van Defensie, onder controle. 

De chinooks van Gilze-Rijen zijn de laatste tijd behoorlijk druk met natuurbranden. En niet alleen in Nederland. Zondag vlogen militairen bijvoorbeeld uit voor een brand bij Straelen in Duitsland. Daar werd in totaal 300.000 liter water boven het bos uitgegooid. 

Volledig scherm
De chinook boven het brandende gebied in Drenthe. © Defensie/Veiligheidsregio
  1. Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienstschoenen’

    Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienst­schoe­nen’

    BRABANT – Politieagenten klagen over de trage levering van hun werkuniform- en uitrusting. De spullen komen niet een klein beetje te laat. Nee, er gaat na een bestelling soms maanden overheen. Een foeterende agent luidt de noodklok. “Gisteren heb ik mijn nieuwe werkschoenen ontvangen die ik zes maanden geleden heb besteld.” En: “Helaas de oude wapenstok nog op zak, want de nieuwe zijn op.”

Tilburg e.o.