Volledig scherm
PREMIUM
De beoogde plaatsen waar de ondergrondse containers in Rijen, Hulten en Molenschot geplaatst gaan worden. Bezwaar is nog mogelijk. Inzoomen naar straat kan via de link in het begin van dit artikel. © Foto Gemeente Gilze en Rijen

Hier komen de afvalcontainers in Gilze en Rijen

GILZE EN RIJEN - Komt ie voor de deur of moet ik 250 meter lopen? De locaties voor de ondergrondse afvalcontainers in Gilze en Rijen zijn bekend. Inwoners van de gemeente krijgen vandaag een brief met informatie over het nieuwe afvalophaalsysteem. Bezwaar is mogelijk. 

De grote operatie naar een nieuw inzamelsysteem is een langdurig proces met de nodige hobbels. Het idee erachter is dat huisafval beter wordt gescheiden voor hergebruik. Want 90 procent van het restafval is opnieuw te gebruiken. De gemeenteraad heeft besloten om de hoeveelheid restafval terug te brengen van 159 kilo per inwoner nu naar 100 kilo in 2020 en naar 30 kilo in 2025.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienstschoenen’

    Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienst­schoe­nen’

    BRABANT – Politieagenten klagen over de trage levering van hun werkuniform- en uitrusting. De spullen komen niet een klein beetje te laat. Nee, er gaat na een bestelling soms maanden overheen. Een foeterende agent luidt de noodklok. “Gisteren heb ik mijn nieuwe werkschoenen ontvangen die ik zes maanden geleden heb besteld.” En: “Helaas de oude wapenstok nog op zak, want de nieuwe zijn op.”

Tilburg e.o.