Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Hoe kon het zo vreselijk misgaan op de A58 bij Gilze? Ooggetuigen dodelijk ongeluk melden zich

GILZE - Bij de politie hebben zich deze week drie ooggetuigen gemeld van het dodelijke ongeluk op de A58 bij Gilze. Van deze mensen wordt een verklaring opgenomen, laat een politiewoordvoerder aan deze krant weten. 

Mogelijk gaat het om de bestuurders die vlak na de aanrijding door de ravage hebben gereden. De politie benadrukt dat het de agenten er niet om gaat om deze automobilisten op hun gedrag aan te spreken, maar hen als getuige te horen om erachter te komen wat er precies gebeurd is. 

Dat is voor de politie nog altijd niet duidelijk. ,,Het onderzoek naar het ongeval is nog niet afgerond. We kunnen dus nog niets zeggen over de toedracht", meldt een woordvoerder.

Wat weten we wel?

Wat inmiddels vaststaat, is dat er in totaal drie voertuigen bij de aanrijding betrokken waren. De politie is er inmiddels achter dat de bestuurder van een kampeerbusje van Volkswagen op de linkerrijstrook in botsing kwam met een voor hem rijdende Renault Clio. Die camperbestuurder kwam ook in aanraking met een voor hem rijdende Volvo. Een 48-jarige Limburger kwam uiteindelijk om het leven.

Volgens een getuige reden er kort voor het ongeluk twee auto’s op de vluchtstrook. Het achterste voertuig trok een aanhang- of vouwwagen. De verkeersongevallenanalisten houden er rekening mee dat kort voor de aanrijding automobilisten naar de linkerrijstrook zijn gegaan om hen gelegenheid te geven in te voegen.

Bekeuring

In totaal 25 automobilisten hebben aan de hand van hun kenteken een bekeuring gekregen omdat ze na het ongeluk filmopnames maakten, zo liet een politiewoordvoerder weten.

Tilburg e.o.