Volledig scherm
Politiehond Quando was de inbreker te snel af. © Politiehonden ZWB

Inbreker verstopt zich in maisveld in Molenschot, politiehond is hem te snel af

MOLENSCHOT - Een inbreker in Molenschot dacht maandagmiddag de politie te slim af te zijn. Hij probeerde aan zijn arrestatie te ontkomen door een groot maisveld in te rennen en zich daar te verstoppen. Politiehond Quando stak daar echter een stokje voor. 

De politie betrapte twee inbrekers die net in een woning hadden ingebroken. Beide verdachten vluchtten. De agenten konden een van de twee direct aanhouden, maar de andere inbreker leek onvindbaar. 

Politiehond Quando werd ingezet om de verdachte te vinden. Deze leidde de agenten naar het maisveld. Al vrij snel was duidelijk dat de verdachte zich in het maisveld verstopte. Quando rende vervolgens het maisveld in en jaagde de inbreker uit zijn verstopplek, waarna hij aangehouden kon worden. 

  1. Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienstschoenen’

    Agenten storen zich aan slechte levering uniformen en uitrusting: ‘Ik wacht al een half jaar op mijn dienst­schoe­nen’

    BRABANT – Politieagenten klagen over de trage levering van hun werkuniform- en uitrusting. De spullen komen niet een klein beetje te laat. Nee, er gaat na een bestelling soms maanden overheen. Een foeterende agent luidt de noodklok. “Gisteren heb ik mijn nieuwe werkschoenen ontvangen die ik zes maanden geleden heb besteld.” En: “Helaas de oude wapenstok nog op zak, want de nieuwe zijn op.”

Tilburg e.o.