Volledig scherm
Zaterdagavond was het rustig op het Steenakkersplein in Gilze. © Joris Buijs/BeeldWerkt

Jongens uit Rijen en Tilburg nog steeds vast na mishandeling en beroving in Gilze

GILZE / RIJEN/ TILBURG - De zeven jongens uit Rijen en een jongen uit Tilburg, die vrijdagavond werden aangehouden na mishandelingen en berovingen in Gilze, zitten maandag nog vast. Maandagmiddag of dinsdag wordt bekeken wanneer de jongens worden voorgeleid voor de rechter-commissaris of een officier van justitie.

De aangehouden jongens maakten deel uit van een groep van ongeveer 25 man die -veelal gemaskerd en gewapend met stokken- vrijdagavond de kermis in Gilze op trokken en mensen mishandelden en beroofden.

Minderjarig
Volgens een woordvoerder van de politie kost het behoorlijk veel tijd om de zeven te horen over de mishandelingen en berovingen waarbij ze betrokken zouden zijn. Omdat een deel van hen minderjarig is - de jongens variëren in leeftijd van 12 tot 18 jaar - kunnen ze alleen verhoord worden in aanwezigheid van een ouder, voogd of advocaat.

Pas na alle verhoren kan een tenlastelegging worden opgesteld en kunnen ze worden voorgeleid voor de rechter-commissaris of een officier van justitie. Dat zal op zijn vroegst maandagmiddag gebeuren, maar dat kan ook dinsdag of woensdag worden, aldus de woordvoerder.

Volledig scherm
© Thinkstock

Tilburg e.o.