Volledig scherm
De Joint Strike Fighter (JSF of F-35) na de landing op Vliegbasis Leeuwarden. © ANP

JSF maakt rondvlucht, ook te spotten in Brabant

RIJEN - Het nieuwe jachtvliegtuig F-35 maakt donderdag een rondvlucht langs typische Nederlandse bezienswaardigheden en luchtmachtlocaties. Rond 16.00 uur is de F-35 te spotten in West-Brabant.

Het is de eerste keer dat het gevechtstoestel voor het grote publiek te zien is in Nederland. De JSF doet onder andere de Deltawerken, de molens van Kinderdijk en het centrum van Amsterdam aan.

Foto's
Boven alle markante plekken wordt het gevechtstoestel gefotografeerd vanuit een meevliegende F-16. Het toestel komt over op een hoogte van circa 400 meter. Bij de luchtmacht bases is dit lager. Het toestel vliegt niet op topsnelheid.

In Nederland
De twee F-35’s blijven nog twee weken in Nederland. Daarna vliegen ze terug naar Amerika. De toestellen zijn daar gestationeerd voor trainings- en testdoeleinden.

In Nederland zijn de gevechtsvliegtuigen nog van dichtbij te zien tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden 10 en 11 juni.

Gilze-Rijen
De JSF is rond 15.57 uur te zien bij vliegbasis Gilze-Rijen. Via de luchtmachttoren in Breda vliegt het toestel naar Woensdrecht. Daar is het gevechtsvliegtuig rond 16.01 uur te zien.

Volledig scherm
Rondvlucht F35

Tilburg e.o.