Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Man (66) uit Gilze slaat agent in gezicht, vrouw bijt letterlijk van zich af

GILZE - Een 66-jarige man is dinsdagmorgen opgepakt voor het bedreigen en mishandelen van een politieagent. Hij maakte het zelfs nog bonter, want de Gilzenaar stuurde een hond op de politie af.

Agenten bezochten een woning aan de Burgemeester van Poppelstraat in Gilze, omdat daar sprake zou zijn van stankoverlast. Toen zij in gesprek gingen met de bewoner, bedreigde hij vervolgens zijn buurvrouw. Op datzelfde moment viel een vrouw in de betreffende woning flauw. Toen de agenten te hulp wilden springen, weigerde de ruziënde man hen toegang tot het huis.

Dat accepteerden de agenten niet. Zij wilden de man in de boeien slaan, maar die verweerde zich. Sterker nog: hij sloeg een agent in zijn gezicht en probeerde zijn keel dicht te knijpen. Daarna liet hij zijn hond los en stuurde die op de agenten af.

Bijten

Hoewel de bewoner zich flink verzette, kon hij toch aangehouden worden. Op dat moment kwam de flauwgevallen vrouw weer bij, die zich er ook mee bemoeide en twee agenten besloot te bijten.

De man en vrouw werden uiteindelijk aangehouden. De man is naar het politiebureau afgevoerd en later die dag weer vrijgelaten. De vrouw is uit voorzorg nagegkeken door een arts.

De agenten gaan tegen beide personen aangifte van mishandeling doen.

Tilburg e.o.