Volledig scherm
Volgens omwonenden maken de helikopters waarmee op Gilze-Rijen wordt gevlogen veel meer lawaai dan vliegtuigen. Foto Marc Bolsius

Meer grip op klachten Luchtmachtdagen

BREDA - De gemeente Gilze en Rijen wil meer grip op de organisatie van de grote nationale Luchtmachtdagen op de vliegbasis. "We gaan bekijken of het anders kan.

Een aanvraag voor eventuele volgende Luchtmachtdagen in 2014 of 2015 wil de gemeente eerder afhandelen, zodat de gemeente de aanvraag beter kan beoordelen en er nog serieus bezwaar tegen kan worden gemaakt."
Dat zegt drs. H. Overdijk, die namens B. en W. van Gilze en Rijen weerwoord gaf op het verzoek van buurtbewoner C. Wirken om de Luchtmachtdagen 2010 niet door te laten gaan. Wirken was naar de rechtbank gestapt, maar de behandeling van zijn zaak was wel ernstig mosterd na de maaltijd, die in juni 2010 werd opgediend.
Bij die Luchtmachtdagen kwamen ruim 160 klachten binnen. Het aantal klachten groeit de laatste jaren sterk. Volgens Wirken omdat de helikopters waarmee op Gilze- Rijen wordt gevlogen veel meer lawaai maken dan vliegtuigen.

Tilburg e.o.