Volledig scherm
© Thinkstock

Politie zoekt 42-jarige man voor dodelijke schietpartij in Molenschot

MOLENSCHOT - De politie verdenkt de 42-jarige Sooi de C. van het doodschieten van Hugo van Houten (27) op 17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot. Het rechercheteam heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden, onder meer op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg.

Politie en Openbaar Ministerie overwegen nu om de verdachte op de nationale opsporingslijst te plaatsen. Zowel de verdachte als het slachtoffer waren (ex-)lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

Neergeschoten

Op de Broekstraat in Molenschot, vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen, werd maandag 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 uur het lichaam van de 27-jarige Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel gevonden. Hij bleek te zijn neergeschoten.

Van Houten uit Capelle verbleef regelmatig op vakantiepark De Linberg in Molenschot. Er werd een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat onder leiding staat van een officier van justitie.

Opsporing Verzocht

In het programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en gericht rechercheonderzoek zijn diverse getuigen opgespoord. Het onderzoek leidde naar de 42-jarige verdachte.

De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden.

Tilburg e.o.