Volledig scherm
ANP Photo

Verdachte van moord op Koen Kevenaar in Rijen: spelletje op computer dient als alibi

RIJEN - Een computerspel is mogelijk het alibi van Rijenaar M.H. (29), die ervan wordt verdacht dat hij in de nacht van 5 op 6 november in zijn woonplaats plaatsgenoot Koen Kevenaar heeft gedood. Daarom wil de rechtbank in Breda dat justitie inloggegevens gaat opvragen bij de ontwikkelaar van het spel, bleek donderdag.

H. is ook zeker in de woning aan de Breebroek geweest, in de avond voor Kevenaar daar dood werd gevonden. De politie vond bloedsporen van H. aan de deurklink en afdrukken van mogelijk zijn schoenen in de plas bloed op de grond. Agenten vonden bovendien celmateriaal van H. onder de nagels van Kevenaar en op een sleutel die bij het lichaam werd gevonden.

Zelf vertelde H. tegen de rechter dat getuigen ook nog iemand anders hebben gezien rondom de woning. Hij wijst er bovendien op dat er geen sporen van de moord in zijn eigen woning zijn gevonden. Hij zegt dat hij het niet heeft gedaan, maar de bewuste nacht is een zwart gat voor hem. Hij herinnert zich alleen dat hij op 6 november wakker werd, terwijl het computerspel Defiance nog aan stond. En dat zou mogelijk zijn alibi kunnen zijn. Als hij de hele nacht het spel zou hebben gespeeld, kan hij niet de moord hebben gepleegd. Mogelijk is er nog iets dat H. kan vrijpleiten.

Zijn raadsman Willem Remie wees de rechter nog op een telefoontap van een medeverdachte, die overigens wel vrij is. "Hij vertelde iets in de trant van: Ik heb gezien wat ze gedaan hebben. Die mensen zijn gevaarlijk en dat weet jij ook." Omdat dat suggereert dat hij misschien weet wie de daders zijn, wil de rechtbank dat justitie hem vraagt naar wat hij daarmee bedoelde. Het proces gaat verder op 29 september.

Tilburg e.o.