Volledig scherm
Pascal Ackermann © BSR Agency

Ackermann blij dat hij ploeg kon belonen: ‘Ik voelde de druk’

Sprinter Pascal Ackermann was blij dat hij het vele werk van zijn ploeggenoten bij Bora-hansgrohe in de tweede etappe van de Ronde van Italië meteen kon terugbetalen. Hij won in Fucecchio de eerste sprint in de Giro van de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan. ,,Niet te geloven hoe hard ze voor mij hebben gewerkt. Gelukkig kon ik het ook nog afmaken", zei de Duitse kampioen bij Eurosport.

Ackermann gaf toe dat hij wel enige druk had gevoeld. Hij kreeg van de ploegleiding de voorkeur boven de Ierse sprinter Sam Bennett, die in de vorige Giro drie sprintzeges boekte. ,,Zeker voelde ik die druk. Het is ook mijn allereerste grote ronde. Daarom ben ik echt blij dat ik meteen een etappe heb gewonnen. Op 250 meter voor de finish ben ik gewoon vol gas gegaan en dat was genoeg."

  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.