Volledig scherm
© ANP Graphics

Dit krijgt het peloton vandaag voor de kiezen

De Giro blijft nog even op relatief vlak terrein met woensdag een rit van Frascati naar Terracina. In zuidelijke richting gaat het, waarbij de lastigste stukken in het begin liggen met doorkomsten op niet geklassificeerde hellingen tot 700 meter. Het leidt meestal tot een vroege vlucht van een aantal gelukszoekers. De ploegen van de sprinters zullen tijdig moeten ingrijpen want al na 140 kilometer ligt de finish.

Tom Dumoulin is er nog bij. De kopman van Sunweb kwam dinsdag ten val, verloor veel tijd en blesseerde zich aan de linkerknie. Hij heeft inmiddels meer dan 4 minuten achterstand op leider Primoz Roglic van Jumbo-Visma.

Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

Onderweg zijn er na 87 kilometer punten te verdienen voor de bergtrui, daarna gaat het van 248 meter naar zeeniveau in Terracina waar voor de vierde keer een Girorit eindigt. In 1969 verliep de primeur dramatisch. Bij de door Eddy Merckx gewonnen rit stortte een tribune in waarbij een 11-jarige jongen om het leven kwam.

Bekijk hieronder de nabeschouwing op de chaotische etappe van gisteren.

  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.