Volledig scherm
Tom Dumoulin komt aangeslagen over de streep met een bebloede knie. © BSR Agency

Schuldbewuste Puccio: Na deze val hoop ik écht dat Dumoulin de Giro wint

Salvatore Puccio, de veroorzaker van de val gisteren waarbij Tom Dumoulin veel tijd verloor én zijn knie bezeerde, biedt zijn excuses aan. ,,Ik kan alleen maar sorry zeggen. En ik hoop nu écht dat Dumoulin de Giro wint.”

Door Pim Bijl

Salvatore Puccio toont zich bij de start in Frascati schuldbewust. ,,Het was mijn fout. Ik keek naar rechts om te kijken of mijn kopmannen er waren. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de jongens die onderuit zijn gegaan. Ook aan Tom. Ik hoop nu écht dat hij de Giro wint. En dat meen ik.”

Opgelucht is de Italiaanse renner van Ineos als hij hoort dat Dumoulin van start gaat om het te proberen. ,,Ik ben heel teleurgesteld dat een leider als hij misschien de race moet verlaten. Ik hoop dat hij gaat winnen net als Chris Froome vorig jaar. Froome lag meer dan twee minuten achter en won alsnog de Giro. Ik hoop dat Dumoulin dat nu doet. Iets anders kan ik niet zeggen.”

Volledig scherm
Puccio op de rollers voor de start © AD Sportwereld
Volledig scherm
Salvatore Puccio droeg in 2013 even het roze in de Giro. © EPA
  1. Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’
    Video

    Mollema rekent zich nog niet rijk: ‘Een minuut voorsprong zegt niets’

    Met een wielermenu op komst dat veel zwaardere kost zal zijn dan wat in het eerste deel van de Ronde van Italië is voorgeschoteld, nam Bauke Mollema de eerste rustdag heel letterlijk. Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo'n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.