Alessandro de Marchi reed twee dagen in het roze.
Volledig scherm
Alessandro de Marchi reed twee dagen in het roze. © LAPRESSE

Voormalig rozetruidrager De Marchi uit Giro met gebroken sleutelbeen en zes gebroken ribben

Voor Alessandro de Marchi is op een nare manier een einde gekomen aan de Giro d’Itala. De voormalig drager van de roze trui kwam vroeg in de twaalfde etappe zwaar ten val in een bocht en moest per ambulance worden afgevoerd.

 1. Evenepoel wil Giro na 'totale offday' wel uitrijden: ‘We wisten dat dit kon gebeuren’

  Evenepoel wil Giro na 'totale offday' wel uitrijden: ‘We wisten dat dit kon gebeuren’

  De Belgische wielrenner Remco Evenepoel verloor in de ingekorte koninginnenrit van de Giro ruim 24 minuten op Egan Bernal en kan een goed klassement vergeten, maar hij wil de Italiaanse etappekoers wel uitrijden. ,,Ik had een totale offday en dat is geen schande. Ik kijk nu vooruit en probeer deze Giro tot een goed einde te brengen”, zei Evenepoel, de 21-jarige Belg die in eigen land al vaak met de legendarische Eddy Merckx wordt vergeleken.
 2. Strade Bianche in de Giro: het onheil van een lekke band op een onverharde strook
  PREMIUM

  Strade Bianche in de Giro: het onheil van een lekke band op een onverharde strook

  Il Garibaldi, het rondeboek van de Giro, omschrijft etappe 11 als een eerbetoon aan Brunello di Montalcino, een van de meest vermaarde en duurste wijnen van Italië. Voor de 171 overgebleven renners van het Giro-peloton is het bovenal de etappe met settori sterrati, de onverharde wegen. Van de laatste 70 kilometer van Perugia naar Montalcino gaat de helft over grind. Een Strade Bianche in de Giro, zoals de Tour de France ook nog wel eens een kasseienrit toevoegt die flirt met Parijs-Roubaix.