Volledig scherm
Mari Weijters © Mari Weijters

17e editie Rondje Kunst in Goirle en Riel

GOIRLE/RIEL – In Goirle en Riel is in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober het Rondje Kunst met 28 deelnemende kunstenaars te zien.

Het startpunt van de 17e editie van het Rondje Kunst Goirle en Riel, is bij Cultureel Centrum Jan van Besouw aan de Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle. Hier zijn ook boekjes te koop van alle kunstenaars voor 3,50 euro. Hierin staat informatie over de deelnemers met foto’s, in de foyer is een expositie met een foto van de kunstenaars.

De disciplines waarmee de 28 kunstenaars meedoen zijn onder meer boetseren, beeldhouwen, fotograferen, handwerken en sieraden maken. Van de 28 kunstenaars komen er 5 uit Riel. Iedere kunstenaar ontvangt bezoekers op hun eigen manier, vaak met een kopje koffie of thee.

De kunstwerken hangen of staan vervolgens in de woonkamer, keuken, tuin of in het atelier van de kunstenaar. Twee deelnemende kunstenaars dit jaar zijn Peter van Midde en Germa Zeijen, houtbewerker Mari Weijters doet voor het eerst mee.

Andere bekende kunstenaars zijn John Sprengers, Suus Suiker, Bep Miltenburg, Jeanne van Midde en Simone Theelen. Het Rondje Kunst Goirle en Riel start op zondag 2 oktober om 12.00 en duurt tot 17.30 uur.

Tilburg e.o.