Volledig scherm
© Thinkstock

Aanplant eerste Brabantse agroforestry-bos in Riel

RIEL - Bij de familie van Roessel op boerderij De Regte Heijden in Riel wordt op vrijdag 25 november officieel de schop in de grond gestoken voor de aanplant van het eerste Brabantse agroforestry-bos. Jack Verhulst, portefeuillehouder Natuur & Landschap van ZLTO zal het eerste boompje aanplanten.

Met de aanplant van het agroforestry-bos, wat om 15.45 uur gebeurt, wordt die dag de tweede Netwerkbijeenkomst Goed Boeren afgesloten.

Agroforestry is een vorm van landgebruik waarbij bosbouw gecombineerd wordt met landbouw of veeteelt. Voordelen van agroforestry zijn onder andere: betere ruimtebenutting, efficiënter nutriënten- en watergebruik, betere opbouw van organische stof, vastlegging van meer CO2, gevarieerder landschap, toename biodiversiteit en minder risico voor schade bij extreem hoge temperaturen of neerslaghoeveelheden. De familie Van Roessel hoopt met de aanplant van het agroforestry-bos hun melkvee en ossen in meer natuurlijke omstandigheden te houden, de bodem te verbeteren en een extra bron van inkomsten te genereren, door de houtproductie van het bos.

Belangstellende agrariërs en stadsboeren kunnen zich nog opgeven voor de dag door via de mail.

Tilburg e.o.