Volledig scherm
De actie Ons Glazen Huis in Goirle leverde in 2015 32.469 euro op. © Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

Adieu Glazen Huis Goirle, welkom Gelden vûr Helden

GOIRLE - Er komt dit jaar geen Glazen Huis te staan op het Kloosterplein in Goirle. Na 3 jaar trekt Businessclub Goolse Zaken de stekker eruit. Daarvoor in de plaats komt ‘Gelden vûr Helden’, een stichting die plaatselijke goede doelen financieel gaat ondersteunen.

Op 15, 16, 17 en 18 december wordt er op de plek waar het Glazen Huis stond een evenement georganiseerd om daar geld voor in te zamelen.

Volgens de voorzitter van de businessclub Julius de Roo kostte het met name de organisatie het laatste jaar veel energie en moeite om het Glazen Huisevenement door middel van sponsering rond te krijgen. “Vorig jaar konden we aan het 3FM Serious Request doel net iets meer geld afdragen dan het jaar daarvoor. Mooi natuurlijk, maar het ging moeizaam. Tijd voor een nieuw evenement is toen door de organisatie gezegd”, aldus Julius de Roo van de businessclub.

Gelden vûr Helden
Volgens het nieuwe bestuur van de stichting Gelden vûr Helden is er behoefte aan het steunen van lokale goede doelen en zij hoopt dat, juist omdat het om initiatieven uit Goirle en Riel gaat, er toch mooie bedragen gedoneerd worden. Tot 1 november is het mogelijk goede doelen aan te melden. Een jury kiest 4 doelen uit waar geld voor wordt ingezameld tijdens het Gelden vûr Heldenevenement. Drie worden er na het juryberaad bekend gemaakt, maar het vierde goede doel blijft geheim tot de laatste dag van het evenement.

Evenement
Het is volgens het nieuwe bestuur een vierdaags evenement voor jong en oud dat in het teken staat van optredens, thema-avonden, acties en het uitreiken van donaties. Een aantal van activiteiten van de drie Glazen Huis evenementen worden door de programmacommissie een op een overgenomen, aldus de woordvoerder.

Op zondag 18 december wordt de eindstand van de donaties bekend gemaakt en het ‘mysteriedoel’ onthuld.

Tilburg e.o.