Volledig scherm
Hein Krüger is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. © Beeld Werkt

Afscheidnemend anesthesioloog Hein Krüger uit Goirle is koninklijk onderscheiden

GOIRLE - Anesthesioloog Hein Krüger uit Goirle heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de onderscheiding van burgemeester Van Stappershoef.

Krüger (1951) volgde de opleiding Anesthesiologie in Nijmegen en was na zijn studie lid van de onderwijscommissie. Ook is hij medeoprichter en bestuurslid van de Vereniging van assistent-artsen van het Radboudziekenhuis.

Inmiddels is hij al jarenlang, sinds 1986, in dienst bij het ziekenhuis in Tilburg. Eerst in het Maria Ziekenhuis, later het TweeSteden Ziekenhuis en nu het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Bovendien was Krüger Van 1993 tot 1995 voorzitter van de Vereniging Medisch Staf en van 2000 tot 2011 medisch manager van de Intensive Care.

De anesthesioloog is ook al zeventien jaar lang lid van teams die palliatieve zorg en euthanasiebegeleiding op zich nemen. Van 1980 tot 2006 was hij bovendien als reservist verbonden aan defensie en was hij betrokken bij de training van vierhonderd geneeskundige bataljons.

Zijn onderscheiding heeft hij gekregen bij zijn afscheid van het ziekenhuis.

Tilburg e.o.