Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie rubriek Rechter voor Tilburg © Illustratie

Agenten in burger belaagd in Oisterwijk, 'explosie aan geweld en poef, iedereen is weg'

OISTERWIJK - Twee agenten in burger dachten een ruzietje bij het station in Oisterwijk te kunnen 'de-escaleren', zoals dat in het jargon heet. Dat verliep heel anders. Het tweetal is in juli vorig jaar helemaal in elkaar geslagen door een groep agressievelingen. Een derde passant krijgt ook klappen. ,,Ik lag zo dicht tegen het randje van het perron. Ik had het idee dat ze me het spoor op wilden duwen."

Van diefstallen tot mishandelingen, de rechter buigt zich dagelijks over tal van zaken. Onze rechtbankverslaggever belicht elke week één bijzondere zaak.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.