Volledig scherm
Het asbest ruimen in Goirle. © Ad van der Velden/BD

Asbest geruimd aan Parallelweg in Goirle

GOIRLE - Medewerkers van een Waalwijks bedrijf hebben op de hoek van de Parallelweg en de Nieuwkerksedijk in Goirle asbest geruimd. Deze werkzaamheden vonden plaats bij Desso Tapijt.

Volgens Willem Stas, Director Operations van Desso, gaat het in Goirle om een preventieve ruiming van asbest. ,,Ons bedrijf is bezig om collectief onze gebouwen asbestvrij te maken. Als er een calamiteit zou plaatsvinden, waarbij asbest vrijkomt, dan is dat slecht voor mens en milieu." Het bedrijf heeft budget vrijgemaakt om de sanering uit te voeren.

800 vierkante meter
Van de hal wordt van twee wanden 800 vierkante meter asbest verwijderd. Een wand is zichtbaar vanaf de Parallelweg, de andere zit aan een binnenplaatsje, waardoor de afvoer van de platen asbest met een kraan over het dak moet plaatsvinden. ,,Met stalen constructieplaten en glaswol ertussen worden de wanden weer dicht gemaakt. Daarmee halen we ook nog wat energiewinst. Het is overigens de laatste hal in Goirle die we onderhanden nemen om deze asbestvrij te maken. De rest is al asbestvrij", aldus Willem Stas.

De werkzaamheden op het terrein van Desso aan de Nieuwkerksedijk duren naar verwachting nog tot eind augustus.

Tilburg e.o.