Volledig scherm
Van de Kalverstraat tot het Heilig Hartbeeld wordt de Tilburgseweg misschien autovrij in de toekomst. © Google Maps

Autovrij 'Kloosterplein' stap dichterbij in Goirle

GOIRLE - De weg voor het Kloosterplein in Goirle, van de Kalverstraat tot het Heilig Hartplein, wordt in de toekomst misschien autovrij. Bij het aanpakken van de hele route door het centrum moet daarmee rekening worden gehouden. 

De gemeenteraad ging dinsdagavond akkoord met een budget van 1,6 miljoen euro om de hele Tilburgseweg in het centrum aan te pakken.

Het voorstel voor een autovrij Kloosterplein komt van Mark van Oosterwijk van Pro Actief Goirle (PAG). Hij kreeg op het eerder opgelaten proefballonnetje naar eigen zeggen veel positieve reacties. Die kwamen vanuit de politiek, maar ook van daarbuiten. Het idee is om evenementen en horeca meer ruimte te geven.

Voor dat idee kreeg Van Oosterwijk dinsdag verschillende fracties op zijn hand, zoals VVD, PvdA en de SP. Overigens wil dat niet zeggen dat het plein ook echt autovrij wordt. Daarover moet nog verder worden nagedacht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.