Volledig scherm
JVW Goirle laat het Gools galjoen varen © Ad van der Velden

Avonturen tijdens jeugdvakantiewerk met het Goolse Galjoen (video)

GOIRLE - De jeugdvakantiekweek in Goirle is maandagochtend van start gegaan. De rode draad waar de kinderen een week lang mee bezig zijn is ’t Goolse Galjoen, een handelsschip dat Goolse specerijen naar het verre oosten vervoert. De Goirlese burgemeester was aanwezig om de bemanning behouden vaart te wensen.

Uiteraard spelen Piraten en het verhaal over een mysterieuze, alternatieve route waarvan wordt gezegd dat er niemand van terugkeert spelen een belangrijke rol. Wat zij aan avonturen meemaken, dat beleeft de Goirlese basisschooljeugd tot en met zaterdag 29 augustus.

Het Jeugdvakantiewerk staat deze hele week in het teken van het Gools galjoen, een schip dat specerijen vervoert en allerlei avonturen beleeft in een heuse dobberende boot. 650 Basisschoolleerlingen en ruim 250 vrijwilligers doen dit jaar mee in het Grobbendonckpark in Goirle in de voorlaatste week van de zomervakantie. Burgemeester Machteld Rijsdorp wenste de bemanning een behouden vaart en had nog een extraatje. Voorzitter Eric van Rouwendaal (43) werd Koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten voor de Goirlese jeugd.

Tilburg e.o.