Volledig scherm
Blauw-oranje wordt blauw-wit in Goirle. © Harrie de Wit

Blauw-oranje voor de deur? Dat ging Harrie uit Goirle niet laten gebeuren

GOIRLE - De vorige week geleverde PMD-bakken (kliko’s)  met blauw-oranje deksels in Goirle zijn met gemengde gevoelens ontvangen. Het wit-blauwe gedeelte van Goirle, die van GSBW, vinden de kleuren van concurrent VOAB voor de deur maar moeilijk te verkroppen.  Reden voor actie, meende  Harrie de Wit. Hij ging met de kwast en witte verf aan het werk. 

Het resultaat, een blauw-wit deksel. ,,Ik heb een blauw-wit hart en dat blauw-oranje deksel kan echt niet”. geef oud-voorzitter en erelid De Wit aan.  ,,Toen de bakken werden aangekondigd zei ik al dat die kleuren het niet lang zouden volhouden.”

Onderwerp van gesprek

Afgelopen weekend vierde GSBW het 80-jarig bestaan. Daar was de PMD-bak ook onderwerp van gesprek. De Wit: ,,De burgemeester was verrast, maar hij kon het wel waarderen. Het kan toch niet dat de gemeente ook ‘die andere club’ zo sponsort. ” 

Twee PMD-bakken zijn inmiddels wit-blauw en andere bakken staan al op de nominatie.  Is de rivaliteit tussen beide clubs dan zo groot in Goirle. ,,Natuurlijk is er rivaliteit, maar het is de laatste 25, 30 jaar wel een gezonde rivaliteit. We kunnen goed met elkaar door een deur en organiseren ook samen activiteiten”, zegt De Wit.

Landelijk gekozen

De gemeente laat in een reactie weten dat de burgemeester ‘de clubliefde erachter kan waarderen’ maar dat hij ook heel duidelijk heeft gemaakt dat de geschilderde bak wellicht niet wordt geleegd. ,,Blauw-oranje zijn de kleuren die landelijk gekozen zijn voor het verzamelen en ophalen van papier en PMD-afval. De burgemeester gaat er vanuit dat het hier om een éénmalige ludieke actie gaat en dat hiermee de kwestie is afgedaan.”    

Tilburg e.o.