Volledig scherm
Afval, achtergelaten in het bos. Foto ter illustratie

Boa Goirle vat afvaldumper in de kraag: 380 euro boete

GOIRLE - Dankzij onderzoek door de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) heeft de gemeente Goirle de dader van een afvaldumping achterhaald. Deze persoon kreeg een boete van 380 euro en administratiekosten omdat hij in het buitengebied van Goirle een grote hoeveelheid vuilniszakken heeft gedumpt. Ook de opruimkosten worden in rekening gebracht.

In het buitengebied wordt regelmatig afval gedumpt. Burgemeester Mark van Stappershoef: ,,Wij accepteren het niet dat onze prachtige gemeente vervuild wordt door dit soort dumpingen. Het is ronduit asociaal. We doen er dan ook alles aan om de daders te achterhalen.”

Elke dumping onderzocht

De gemeente Goirle claimt dat elke dumping wordt door de Boa wordt onderzocht om de dader te achterhalen. Als dat lukt, dan kan deze uitzien naar een boete. Ook de opruimkosten worden verhaald. ,,Het dumpen van allerlei soorten afval ontsiert de natuur, is slecht voor het milieu en bedreigt soms zelfs de volksgezondheid", aldus de gemeente, die burgers oproept dumpingen te melden via de website goirle.nl of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

Tilburg e.o.