Volledig scherm
De panden 67 en 69 met het pad naar het gasverdeelstation. © Ad van der Velden

Bodem Van Haestrechtstraat in Goirle verontreinigd met benzeen

GOIRLE - In de voortuinen met de huisnummers 67 en 69 in de Van Haestrechtstraat in Goirle is benzeen aangetroffen. Ook in het pad naar een gasverdeelstation, het trottoir, de straat en in het grondwater zit deze verontreiniging. De gemeente doet verder onderzoek en gaat de bodem saneren.

Bij bodemonderzoek kwam de verontreiniging aan het licht en het bevindt zich volgens de gemeente niet in de directe bovengrond, ofwel de contactzone en zit vanaf tien centimeter onder de oppervlakte tot twee meter diepte. Er is 'geen directe blootstelling ter plaatse en buiten aanwezig zijn vormt geen risico', aldus de gemeente, die wel adviseert ter plaatse niet te graven in de tuinen, in het pad naar het achterliggende gasverdeelstation, het trottoir en de weg. In de twee genoemde woningen en op nummer 71 wordt onderzocht of de bodemverontreiniging heeft geleid tot benzeen in de binnenlucht.

De gemeente zegt nog niet te weten waar de vervuiling vandaan komt, maar denkt dat dit mogelijk een gevolg is van een groot gaslek van een paar jaar geleden.

Tilburg e.o.