Volledig scherm
Bradley Schellekens uit Goirle is geslaagd. © Marie-Therese Kierkels / Beeld Werkt

Bradley Schellekens Goirle nog niet hersteld van rugtumor, maar wel geslaagd

GOIRLE - Bradley Schellekens uit Goirle is geslaagd voor zijn eindexamen. Dat terwijl hij officieel nog herstellende is van een rugtumor. Hij had al een goed voorgevoel, maar was desondanks enorm zenuwachtig.

Woensdagochtend nog heeft Bradley zitten tellen: zou hij voldoende punten hebben? Het verlossende woord van de Rooi Pannen kwam woensdagmiddag: geslaagd!

Het was ongeveer aan het einde van zijn derde jaar Rooi Pannen toen zijn rugklachten maar niet over gingen met fysiotherapie. Op een foto in het ziekenhuis leek eerst nog dat Bradley scoliose had, maar toen een half jaar later de bult op de foto dezelfde was terwijl hij zelf drie centimeter was gegroeid, zochten de artsen verder. Er bleek een tumor tussen zijn ruggenwervels te zitten. Een zeldzame soort tumor die zeker bij jongens in de leeftijd van Bradley zo goed als nooit voorkomen.

Een ziekenhuisbed weerhield Bradley er niet van om meteen in de boeken te duiken. Hij wilde per se slagen voor Handel en Vormgeving omdat hij ook al is aangenomen bij het ROC voor de mavo. Daar start Bradley in het komende schooljaar.

Tilburg e.o.