Volledig scherm
De gemeente waarschuwt voor slecht wegdek. Het stuk zandpad is noodgedwongen als doorgaande weg in gebruik. © BD

Buurtbewoners Looienhoek in Riel ongerust: 'Wachten op het eerste ongeluk'

GOIRLE - Het is wachten op een ongeluk. Voor Jos Kools is de omleiding vanwege het werk aan de doorgaande route in Riel een nachtmerrie. Net om de hoek is zijn 11-jarige zoontje verongelukt, nu bijna acht jaar geleden. 

,,Dat zit hier nog hé", zegt hij terwijl Kools tegen zijn hoofd tikt. ,,Als er maar iets gebeurt, dan gooi ik hier de weg zelf dicht."

Aan de Looienhoek in Riel is het een komen en gaan van auto's. Van een rustige weg in het buitengebied, is de weg bijna een doorgaande geworden. Nu de gemeente Goirle met het vervangen van de klinkers in de doorgaande route in Riel is begonnen, moet het verkeer een andere weg kiezen. En dat is veelvuldig de Looienhoek.

De buurtbewoners zien het met lede ogen aan. Vooral vanwege alle kinderen die daar fietsen. Het is een logische route om naar de Scouting, de voetbalclub en naar de rijvereniging te gaan. 

Terwijl de weg niet geschikt is voor zoveel verkeer. Dat wordt in een klein uurtje al duidelijk. Een vrachtwagen moet bijvoorbeeld zover aan de kant dat die de takken van de boom rijdt bijvoorbeeld. Auto's moeten stapvoets langs elkaar. 

Volledig scherm
Harm Kools overleed op 11-jarige leeftijd op de Oude Tilburgsebaan. Een monumentje staat op de plek des onheils. © BD

Tilburg e.o.