Volledig scherm
Burgemeester Machteld Rijsdorp spreekt op 17 mei Goirlenaren toe tijdens een informatiebijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. © Kim Spanjers

COA laat Goirle in het ongewisse over opvang

GOIRLE - Nadat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) enkele weken gelden vier mogelijke opvanglocaties in Goirle heeft bekeken, is het stil gebleven. Over de eerste bevindingen heeft het COA nog geen contact opgenomen met de gemeente en daarom dringt Goirle nu aan op duidelijkheid.

In Goirle komt maximaal een jaar een noodlocatie voor maximaal 400 vluchtelingen. Dat is volgens de gemeente 'een spijkerharde afspraak met het COA'.

Schouw

De opvang kan er pas komen als het COA de beschikbare locaties heeft goedgekeurd in een eerste en tweede schouw. Pas dan wordt er een kostenraming gemaakt en kan er er een besluit worden genomen over de plek van de opvang.

Commissaris van de koning

Eerder pleitte commissaris van de koning Van de Donk al voor duidelijkheid omtrent het aantal benodigde opvanglocaties en -plaatsen. Het COA gaf toen aan op 1 september met een nieuw plan te komen.

Meer vluchtelingennieuws in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Tilburg e.o.