Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe wethouders, vlnr: Marijo Immink, Piet Poos, Johan Swaans en Bert Schellekens. © Kim Spanjers

Coalitie Goirle steunt extra wethoudersuren, ook al betekent dat 4 ton extra

GOIRLE - Waarom heeft Goirle ineens 0,6 fte meer aan wethoudersuren nodig? Want dat kost de gemeenschap een dikke vier ton de komende bestuursperiode. Het werd het belangrijkste punt waarmee de oppositie woensdag de kersverse coalitie bestookte. Een oppositie die het overigens op dit punt onderling niet eens was.

Eigenlijk hadden de SP, de Arbeiderspartij Goirle en Riel, de PvdA en D66 niet zoveel aan te merken op het bestuursakkoord. Laatstgenoemde grapte zelfs dat het erop leek dat de coalitiepartijen het verkiezingsprogramma van D66 als inspiratie hadden gebruikt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.