Volledig scherm
PREMIUM
Bij VOAB en GSBW worden reclameborden van de muur gerukt, stukken kunstgras vernield en hekken doorgeknipt. De voorzitters zijn het zat. © VOAB

Condooms, peuken en stukken kunstgras: VOAB en GSBW zijn hangjongeren beu

GOIRLE - Peuken, rommel, doorgeknipte hekken, reclameborden die sneuvelen en kapot gesneden kunstgras. Zeker in de afgelopen weken laten vandalen een spoor van vernieling achter op sportpark Van de Wildenberg in Goirle. Vooral de voetbalclubs VOAB en GSBW zijn doelwit. De voorzitters van de sportverenigingen zijn het dan ook zat. 

Bij voetbalvereniging GSBW is het kunstgras al een paar keer vernield. ,,Ze scheuren er met scooters overheen, we hebben al een keer gehad dat ze een stuk uit de belijning snijden en er is een stuk in brand gestoken. De velden zijn van de gemeente en die wil dat het terrein openbaar toegankelijk is. En natuurlijk mag iedereen hier gezellig komen voetballen, maar er wordt zeker de laatste weken van alles vernield”, aldus Anita Jacobs, voorzitter van GSBW.

  1. Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’
    PREMIUM

    Nieuwe Goirlese woonwijk krijgt wél een geluidswal van negen meter, gemeente: ‘We moeten wel’

    GOIRLE - De nieuwe Goirlese wijk Bacaertlant (die 420 woningen gaat tellen) moet een wijk in het groen worden die keurig wordt ‘verstopt’ achter de snelweg. Want de nieuwe inwoners van het gebied dat nu Bakertand heet, krijgen geen doorkijkje richting snelweg, maar zien straks bomen en een groene glooiende wal richting de A58. Die wal loopt uit in een geluidsscherm dat het geluid moet dempen.

Tilburg e.o.