Volledig scherm
De Haspel in Goirle. © Ad van der Velden

De Haspel Goirle: beter toegankelijk en andere uitstraling

GOIRLE - Als alles meezit krijgt sporthal De Haspel in Goirle voor het einde van dit jaar automatische schuifdeuren bij de (nieuwe hoofd-)entree tegenover de basisschool.

Tegen het geschilderde witte en blauwe plaatwerk komen ook dit jaar nog nieuwe platen gevelbekleding in de kleur 'aluminiumlook' en dat is volgens een woordvoerder een goedkopere oplossing dan alles laten schilderen.

Er verandert meer aan het uiterlijk, namelijk de blauwe schoorsteen verdwijnt. En omdat er een nieuwe cv installatie komt, zijn de ventilatieroosters op het dak en het bouwsel met rooster op de begane grond naast de entree niet meer nodig.

Het huidige legionella filtersysteem, dat niet meer gecertificeerd is, wordt vervangen en daar is meer ruimte voor nodig bij de nieuwe entree. Daarom wordt het deurkozijn opgeschoven naar het pleindeel, waardoor er minder dan een meter overkapping bij de entree overblijft. Boven de deur komt in LED verlichting Sporthal De Haspel te staan en de randen bij de beide entrees krijgen de huisstijlkleuren. Nieuw is verder dat in de hal een camerasysteem komt te hangen, zodat de beheerders, die aan de andere kant van de hal zitten, kunnen zien wie er binnenkomt en uitgaat en wat er buiten gebeurt.

Tilburg e.o.