Volledig scherm
PREMIUM
Hans Uijens heeft al een halve eeuw een eigen zaak in Goirle. © Tom Valstar/Beeld Werkt

De kappersschaar kan Goirlenaar Hans Uijens na 56 jaar nog steeds niet missen

GOIRLE - Kapper Piet Verhoeven vond Hans Uijens wel een type voor 'het kappersvak'. Hij haalde hem over om de Havep te verlaten en voor het herenvak te kiezen. Al 56 jaar dribbelt Uijens nu rond een kappersstoel waarvan een halve eeuw in een eigen zaak in Goirle. Tijd om stoppen? ,,Minderen. Het vak blijft leuk."

'Daar stond ik dan als 15-jarige in een hoek van de salon met een bezem in mijn handen'. Verhoeven had er kijk op. Uijens (71) was leergierig, combineerde de kappersschool met het werk in de salon en bleek het kappersvak in de vingers te hebben.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.