Volledig scherm
De gemeenteraad van Goirle. © Kim Spanjers

De wethouders van Goirle zijn bekend: Schellekens, Immink, Swaans en Poos

GOIRLE - De vier wethouders van Goirle zijn bekend: Bert Schellekens (Lijst Riel Goirle), Piet Poos (CDA), Marijo Immink (Pro Actief Goirle) en Johan Swaans vormen samen met burgemeester Mark van Stappershoef officieel vanaf 23 mei het nieuwe college van B en W.

De namen circuleerden al een tijdje in het geruchtencircuit, maar Schellekens wilde als officieuze informateur tot nu toe niets bevestigen. De vier coalitiepartijen hebben al een bestuursakkoord. Een afvaardiging van de fracties heeft met de vier kandidaten gesprekken gevoerd. In theorie konden de vier fracties elkaars kandidaat blokkeren.

De portefeuilleverdeling is nog niet bekend. Logisch is in elk geval dat Marijo Immink doorgaat met haar vooral sociale pakket waaronder WMO. Johan Swaans neemt hoogstwaarschijnlijk de plek over van zijn partijgenoot Theo van der Heijden (VVD) die afscheid neemt als wethouder Financiën en Economie.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.