Volledig scherm
De nieuwe voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Mark van Stappershoef, in gesprek met de oude: Machteld Rijsdorp. © Willem de Volder

Dinsdag het afscheid, donderdag welkom van de nieuwe gemeenteraad Goirle

GOIRLE - Zeven leden van de gemeenteraad van Goirle nemen dinsdagavond afscheid. Door de verkiezingen en door persoonlijke omstandigheden of keuzes maken ze plaats voor zeven nieuwe. Toch een opmerkelijke naam in het rijtje 'nieuwkomers': oud-wethouder Sjaak Sperber (CDA).

Na anderhalf jaar vertrok Sperber als wethouder omdat hij zich niet langer gesteund voelde door zijn fractie. Nu is hij met voorkeurstemmen gekozen en wordt hij gemeenteraadslid. Donderdagavond wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. 

De grootste fractie, die van Lijst Riel Goirle, voert dinsdagochtend de eerste ronde gesprekken. Vrijdagavond volgen de andere fracties en als alle zeven partijen zijn aangehoord, gaat LRG zich beraden op de nieuwe bestuursperiode. Fractievoorzitter Bert Schellekens hoopt al met Pasen of vlak daarna met de eerste resultaten daarvan te komen. 

De nieuwe gemeenteraad per fractie, van groot naar klein, op een rij: 

Lijst Riel Goirle: Bert Schellekens, Liselotte Fransen, Erik Schellekens en Mark Verhoeven. Tim Appels was al uit de fractie gestapt, maar komt met zijn Groep A niet meer terug. 

CDA: Corné de Rooij, Tess van de Wiel en Sjaak Sperber. Piet Poos, de eigenlijke nummer drie, moet plaats maken vanwege de voorkeurstemmen op Sperber. Marije de Groot was niet meer verkiesbaar. 

Pro Actief Goirle: Marijo Immink, Mark van Oosterwijk en Henk Gabriëls. Christel van Neerven neemt afscheid. 

VVD: Johan Swaans, Ad van Beurden en Monique van Brederode. Paul Schellekens was niet meer verkiesbaar en neemt afscheid. 

SP: Stijn van den Brekel en Deborah Eikelenboom. 

D66: Piet Verheijen en Janneke van den Hout. 

PvdA: Pernell Criens. Antoon van Baal neemt afscheid.

Arbeiderspartij Goirle en Riel: Arno de Laat. Willem Couwenberg, van voorheen de Lijst Couwenberg, neem afscheid. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.