Volledig scherm
Het MidzomerFestival, editie 2018. © Willem de Volder

Dit weekend viert MidZomer Festival 10e verjaardag in Goirle

GOIRLE - Een spontaan idee van vier vriendinnen was de start van het Goirlese evenement dat dit weekend het tienjarig bestaan viert: het MidZomer Festival. Vanaf vrijdag draait het om muziek in het centrum van Goirle. Met Goirle Zingt als traditionele start op vrijdag op het Kloosterplein en zaterdag is de hoofdact Totally Tina UK, een Tina Turner tribute-act, aan de beurt. 

De vriendinnen liftten tien jaar geleden mee op de vergunning van het Midzomerconcert door daar Goirle Zingt aan ‘te plakken’. Meezingen was het devies en dat lukte meteen prima door koren en muzikanten uit het dorp daarbij te betrekken. Zo werd een festival geboren en inmiddels schaaft het MidZomer Festival (MZF) elk jaar wel weer een beetje aan de formule. 

,,Ook dit jaar pakken we weer verrassend uit tijdens de Royal Party, zoals de ondertitel van het meezingfeest op vrijdag luidt", vindt MZF-voorzitter Fons van Dijck. ,,Op zaterdag kiezen we nu al drie jaar op rij voor een tribute-act. We mochten ons gelukkig prijzen met een Michael Jackson- en een Queen-act. Nu komt uit Engeland Totally Tina. Een kwaliteits-act zo blijkt uit de waardering die Tina, haar band en danseressen in eigen land en daarbuiten krijgen.” 

Het gratis MidZomer Festival opent vrijdagavond om 20.30 uur met de meezingparade. Op zaterdag start de Totally Tina om 20.30 uur.  Op zondagmiddag is het op het Kloosterplein vanaf 15.00 uur Triple B, Buitenspelen, Bands en Beleven. Er zijn optredens van de Back-Up Band (Muziekfabriek) en de Dongense coverband CoverUp!. Voor de jeugd zijn er spellen in samenwerking met Jeugd Vakantie Werk. De toegang is het gehele weekeinde gratis.

Tilburg e.o.