Volledig scherm
Met speurhonden is in de auto's naar verborgen ruimtes gezocht bij het garagebedrijf. © Toby de Kort

Drugspand aan de Geitenhoef voor jaar gesloten door burgemeester Goirle

GOIRLE - Het pand waar garagebedrijf Mo-Jo in was gevestigd aan De Geitenhoef in Goirle is op last van burgemeester Van Stappershoef voor twaalf maanden gesloten. In het bedrijf werden op 16 april aanzienlijke hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen.

Bij het autobedrijf verrichtte de politie drie arrestaties. Dat gebeurde nadat er in het pand cocaïne en een grote hoeveelheid hennep werd aangetroffen.

De sluiting van het pand gebeurt nu op basis van de Opiumwet (ook wel Wet Damocles genoemd) en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Het doel van de sluiting is om de bekendheid van het pand in het criminele circuit te doorbreken. De duur van een sluiting hangt af van het type pand (woning of bedrijf) en de aard van de aangetroffen drugs (soft- of harddrugs).

In de week na de vondst aan De Geitenhoef gaf burgemeester Van Stappershoef een presentatie aan de ondernemers van bedrijventerrein Tijvoort, waartoe ook het gesloten bedrijf behoort: ,,Ook hier bij ons in Goirle gebeuren dit soort zaken. Ondermijnende criminaliteit is actueel en dichtbij. Door ondermijning met wortel en tak uit te roeien, creëren we ruimte voor eerlijke ondernemers."

De gemeente Goirle wil samen met haar overheidspartners de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aanpakken.

Tilburg e.o.