Volledig scherm
Wim van Roessel, Joris van Boxtel, wethouder Bert Schellekens en Edwin Weijtmans (vlnr) bij een van de succesvolle projecten: boerderij de Regte Heide. Hier zijn mede dankzij 'Duurzaam Riel Goirle' ongeveer negenhonderd zonnepanelen geïnstalleerd. © Willem De Volder

Duurzaam Riel Goirle kan door subsidie professioneler verder

RIEL/GOIRLE - Stichting Duurzaam Riel Goirle heeft voor twee jaar subsidie gekregen van Brabant geeft Energie van de provincie Noord-Brabant. Het bedrag van 75.000 euro is verstrekt op basis van cofinanciering en verdubbelt zo de subsidie van de gemeente Goirle (50.000 euro) en de inbreng van de stichting zelf (25.000 euro). 

Met deze financiële injectie komt de totale begroting van de stichting voor twee jaar op 150.000 euro. ,,De energietransitie in Goirle komt daarmee weer een stapje verder”, zegt Joris van Boxtel van de Stichting Duurzaam Riel Goirle.

De subsidie is bedoeld voor verdere professionalisering van Duurzaam Riel Goirle en de ontwikkeling van een aantal sociaal innovatieve projecten. De Stichting gaat zich de komende twee jaar richten op projecten als zon op eigen dak, zon op andermans dak, energiebesparing eigen huis en energietransitie voor sociale huurders, maar ook op grootschalige projecten.

Tilburg e.o.