Volledig scherm
Paulissen kwam woensdag met kipperwagen naar De Vonder. © BD

Een lesje over de route door Riel: mag die klep even open?

GOIRLE - De firma Paulissen Grond-, Water- en Wegenbouw gaf samen met wethouder Harry van de Ven woensdag les over wegwerkzaamheden bij Basisschool De Vonder in Riel. ,,Kunnen we de wc dan wel doortrekken?”

De jongste leerlingen staan geïnteresseerd bij de kipperwagen van Paulissen bij basisschool De Vonder. Hou oud is ie, mogen we erin en kan dat ding omhoog? Kees-Jan Paulissen antwoordt geduldig. Een jaar zal ie ongeveer zijn en nee erin klimmen dat doen we maar niet. Alles voor de veiligheid. 

Na wat aandringen van een groepje jongens om toch ‘die klep open te maken’ - ‘Doen! Doen! Doen!’ - klimt Paulissen achter het stuur. Als de grote bak recht de lucht in gaat, slaken de jongens vanachter het hek een bewonderend ‘wow…..’.

Volledig scherm
Wethouder Harry van de Ven (rechts voor) in de klas van De Vonder. © BD

De heren van Paulissen, ze zijn met drieën naar de school gekomen, hebben dan al de jongste klassen uitgelegd dat vanaf 2 oktober de doorgaande weg door Riel op de schop gaat. Eindelijk, zo zullen de meeste van de bewoners aan de Kerstraat, Dorpsstraat en Tilburgseweg verzuchten. Via de Wergroep Echt Riel wordt al jaren aangedrongen om geluids- en trillingsoverlast tegen te gaan. Paulissen gaat het complete wegdek door geluidsarme klinkers vervangen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.