Volledig scherm
Drie kalfjes met drie generaties Schellekens, vlnr: Ronnie, Krisje en Sjef. © Carolien Schellekens

Een perfecte drieling geboren; dat is een primeur voor de familie Schellekens in Goirle

GOIRLE - Een perfect gezonde drieling aan kalfjes. Het is voor het eerst dat de familie Schellekens in Goirle drie levende borelingen tegelijk mag verwelkomen. 

,,Ze zijn alle drie perfect op gewicht en de koe heeft het helemaal zonder hulp gedaan. Wij hebben zoiets nog nooit meegemaakt", zegt Carolien Schellekens van campingboerderij Breehees. 

Het is haar broer Ronnie die de familieboerderij vlakbij Breehees runt en hij is daarmee de derde generatie Schellekens die koeien houdt. Er zijn dus in de loop der jaren heen wat kalfjes geboren. ,,Het is weleens eerder gebeurd dat een drieling werd geboren, maar dan was er 1 overleden. Nu zien alle drie de kalfjes er hartstikke goed uit."

Voor de liefhebber: het zijn Holstein Friesyan-kalfjes. En het gaat om twee koetjes en een stier. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoe drugsafval eruit ziet, mag bekend worden geacht, vindt de rechter
    PREMIUM

    Hoe drugsafval eruit ziet, mag bekend worden geacht, vindt de rechter

    BREDA/HILVARENBEEK - Blauwe vaten met daarop de woorden 'formamide' en 'calcium carbonaat', slangen, een zak vol stinkende handschoentjes. De 48-jarige Johan L. uit Goirle wist ondanks deze 'hints' niet dat hij drugsafval achterliet bij een afvalbedrijf in Hilvarenbeek, zo zei hij gisterochtend tegen de politierechter in Breda. Deed die penetrante lucht dan geen alarmbelletje rinkelen, zo vroeg rechter Veldhuizen zich af? ,,Nee. Mijn reukvermogen is niet goed."

Tilburg e.o.