Volledig scherm
Vlnr. Paul Nijskens, Theo van der Heijden, Sjef van Roessel, Joep Horevoorts, Sjef Schellekens, Mau Mutsaers en Martijn van Gool. © Ad van der Velden

Eerste exemplaar Gôolse Geheimen uitgereikt

* UPDATE 13.00 uur * GOIRLE - Het eerste exemplaar van het boekje Gôolse Geheimen is vrijdag in het gemeentehuis van Goirle uitgereikt. Het is een toeristische gids met plattegrond en informatie over 'bestaande interessante geheimen' in de kernen Goirle en Riel, het gebied van de Leij, de landgoederen en de Regte Heide.

In de toeristische gids van Goirle zit een plattegrond waarop de 42 deelnemende bedrijven en een aantal bijzondere locaties zijn opgenomen.

Wethouder Theo van der Heijden (Recreatie & Toerisme): „Bestaande interessante geheimen in de kernen Goirle en Riel, het Land van de Leij, de landgoederen en de Regte Heide staan in deze fraaie gids. Nog te vaak onbekend, dus het was nodig deze te presenteren. Tenslotte is vrijetijdsbesteding een van de economische motoren van Brabant en daar wil onze gemeente niet in achterblijven. En dat is in het verleden wel eens anders geweest. Als je toen het woord recreatie noemde, stond dat gelijk aan vloeken in de kerk.”

De voorzitter van de nieuwe Ondernemersvereniging Recreatie & Toerisme Goirle, Paul Nijskens, sprak van een voortreffelijke samenwerking met de gemeente, de Horeca Afdeling Riel Goirle en de ondernemers die zich tot nu toe samen hebben ingezet om deze gids, een website en Facebookpagina van de grond te krijgen. Het is nu aan de deelnemende ondernemers om met nieuwe initiatieven te komen, die wij als Ondernemersvereniging dan samen met hen gaan uitwerken”, aldus Nijskens.

Met Paul Nijskens ging de wethouder in de paardentram van Sjef Schellekens, alias Meneer de Boer, op pad om bij twee ondernemers in Riel en twee in het buitengebied van Goirle het eerste exemplaar van de gids af te geven. De eigenaren van Manege ’t Zandeind, Huib van der Weide en Angelique Schelfhorst kwamen woorden te kort: „Super, wat is dat mooi en dat in zo’n korte tijd”. In soortgelijke bewoordingen lieten John en Carolien Adriaansen van B&B de Boerensuite in Riel zich uit bij het zien van de gids. Daarnaast werd bij kampeerboerderij Breehees, Natuurpoort De Roovertsche Leij en de Goirlese VVV een eerste exemplaar afgegeven.

Volledig scherm
Bij de Roovertsche Leij. © Ad van der Velden
Volledig scherm
Met de paardentram werden ondernemers in Goirle en Riel bezocht. © Ad van der Velden
Volledig scherm
De gids ligt ook bij de VVV in Goirle. © Ad van der Velden

Tilburg e.o.