Volledig scherm
De tuinman van Stella is herrezen bij Villa ‘Huize Stella’ uit 1902. © Jeroen de Jong / PVE

Eigenaar Huize Stella in Goirle naar rechter tegen komst 18 appartementen

DEN HAAG/GOIRLE - Eigenaar Hein Remmers van een fabrikantenvilla aan de Kloosterstraat in Goirle is naar de Raad van State gestapt om de bouw van 18 appartementen naast zijn huis tegen te houden. 

Woonstichting Leystromen wil na jaren vertraging snel met de bouw gaan beginnen op de hoek Thomas van Diessenstraat en Kloosterstraat. Remmers vroeg maandag aan de voorzieningenrechter in Den Haag om schorsing van het bestemmingsplan. 

Het appartementengebouw wordt om de villa heen gebouwd, zei Remmers' raadsvrouw. Volgens haar heeft de gemeente op geen enkele manier rekening gehouden met het rijksmonument. De gemeentelijke welstandscommissie heeft groen licht gegeven aan het bouwplan. Het appartementengebouw tast de monumentale waarde van de villa niet aan, aldus deze commissie.

Huren

Amarant wil de appartementen van Leystromen gaan huren. Ze zijn bestemd voor jongeren met een beperking maar er mogen ook andere huurders in, zegt een woordvoerder van de gemeente. Remmers zegt dat zijn bezwaar niet gericht is tegen de bewoners maar alleen tegen het te grote bouwvolume. Met Leystromen is onderhandeld over een schadevergoeding maar daar zijn partijen niet uitgekomen. 

Over circa twee weken doet de voorzieningenrechter uitspraak over het bestemmingsplan.

Tilburg e.o.