Volledig scherm
PREMIUM
Jo Vaes bij het gat dat inmiddels in het bos is geslagen om de faunapassage aan te kunnen leggen aan de Turnhoutsebaan in Goirle. © Kim Spanjers

‘Faunapassage in Goirle is weggegooid geld. Ik kan dat niet loslaten’

GOIRLE - Nu de shovels letterlijk het pad effenen voor de nieuwe faunapassage in Goirle moet Jo(ke) Vaes (86) zijn strijd tegen de bouw daarvan staken. ,,Ik snap dat er niets meer aan te doen is, maar ik wil het niet snappen.”

Jo Vaes (-ke zet hij zelf altijd tussen haakjes) is al ‘duizend en duizenden keren’ over de Turnhoutsebaan gereden. Niet alleen omdat hij jarenlang vanuit Goirle naar zijn werkgever Constant Heeren reed aan de grens. Nu hij alweer 25 jaar in Poppel woont, fietst hij regelmatig naar zijn geboorteplaats. ,,Ik ken van elk dodelijk ongeluk dat op de Turnhoutsebaan is gebeurd de achtergrond en niet een keer is er bewijs geleverd dat overstekend groot wild de oorzaak was. Niet een keer. Ik kruip op mijn blote knieën naar Goirle als dat wel het geval is.”

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.