Volledig scherm
H-int is de derde exploitant die het bijltje er na een jaar bij neer gooit © Ad van der Velden

Frankenhal Goirle weer zonder exploitant

GOIRLE - Woonstichting Leystromen moet op zoek naar een nieuwe exploitant voor de Frankenhal aan de Frankische Driehoek in Goirle. H-int Horeca Exploitatie en Beheer uit Oud Gastel houdt het na een seizoen voor gezien.

Het beheer van het cafédeel werd sinds eind september 2015 door dit bedrijf uitgevoerd met inzet van mensen die moeilijk aan werk komen. Enkele maanden geleden liet directeur Ruud Hoonert van H-int al weten dat er te weinig activiteiten in de hal plaatsvinden om de zaak draaiende te houden. Hij was toen in overleg met de woonstichting hoe dit verbeterd kon worden. De woonstichting stelde echter dat dat toch een verantwoordelijkheid van de exploitant is.

Voor verenigingen open
​Een woordvoerder van de woonstichting bevestigd dat het bedrijf uit Oud Gastel volgende maand stopt. Zij verzekert echter dat in september de zaal voor de sportverenigingen gewoon weer open gaat.

H-int is de derde exploitant die het bijltje er na een jaar bij neer gooit. In 2012 werd 'Proost Joost' geopend en sloot binnen het jaar. Amarant volgde in juni 2014 met 'Bij Ons' en leverde het jaar daarop het contract in.

Tilburg e.o.