Volledig scherm
De reuzen van Goirle (l) en Riel. © Willem De Volder

Garantstellingssubsidie voor reuzenoptocht Goirle

GOIRLE - De Goirlese reuzen Johanna Abcovia (Goirle) en Toon mee 't Vèèreke zijn zondag 7 oktober gastvrouw en gastheer tijdens een reuzenoptocht in Goirle. Zij vergezellen in het centrum zo'n twintig reuzen en reuzinnen. 

Het accent ligt op dertien reuzen uit Midden-Brabant. Tevens wordt een aantal Belgische reuzen en reuzinnen verwacht. Muziekgezelschappen luisteren de imposante optocht op. Mensen uit Goirle en ver daarbuiten kennis laten maken met de reuzencultuur vraagt een flinke investering. Omdat de reuzengilden uiterlijk in februari een uitnodiging moeten ontvangen en er onzekerheid is over de te genereren financiële middelen, heeft de organiserende stichting de gemeente Goirle gevraagd om een garantstellingssubsidie van 3.000 euro. Die is toegekend. 

Het bedrag wordt uitgekeerd als uit het financieel verslag blijkt dat er een tekort is. De organisatie van de reuzenoptocht heeft al 2.300 euro ontvangen uit het gemeentelijk Bruisfonds. Reuzengilde Goirle en Riel zet zich in voor het beheer en het voortbestaan van de reuzen en het behoud van de reuzencultuur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.