Volledig scherm
Veronique Holtmaat (Stichting Jong) en wethouder Marijo Immink ondertekenen het aanbestedingscontract. © Willem De Volder

Gemeente Goirle heeft 'meer grip' op aanbieders sociaal domein

GOIRLE - Stichting Jong, ContourdeTwern, IMW/Meentgroep en De Wever werken ook het komend jaar in Goirle in het sociale domein. Zij hebben de aanbestedingsprocedure gewonnen. 

Die is door de gemeente voor het eerst toegepast voor het welzijnswerk, maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, jongerenwerk en de inzet dementieconsulenten. Ook al zijn de partijen hetzelfde als in de voorbije jaren, er zijn wel degelijk veranderingen. 

,,We hebben nu meer grip op het voorliggende veld, kunnen gerichter sturen", kijkt verantwoordelijk wethouder Marijo Immink (Wmo, Welzijn) vooruit. ,,We verzekeren ons op deze manier van voldoende draagkracht wat betreft capaciteit, kwaliteit en effectiviteit." 

Voorafgaand aan de aanbesteding was er veel commentaar van de Stichting Jong. ,,Zo'n aanbestedingsprocedure past niet bij onze organisatie. We hebben geprobeerd het bureaucratische traject te voorkomen maar uiteindelijk een politieke keuze gemaakt", aldus Veronique Holtmaat, voorzitter van die stichting. Het totale bedrag van de gisteren ondertekende aanbestedingen bedraagt zo'n 1,6 miljoen euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

Tilburg e.o.