Volledig scherm
Veronique Holtmaat (Stichting Jong) en wethouder Marijo Immink ondertekenen het aanbestedingscontract. © Willem De Volder

Gemeente Goirle heeft 'meer grip' op aanbieders sociaal domein

GOIRLE - Stichting Jong, ContourdeTwern, IMW/Meentgroep en De Wever werken ook het komend jaar in Goirle in het sociale domein. Zij hebben de aanbestedingsprocedure gewonnen. 

Die is door de gemeente voor het eerst toegepast voor het welzijnswerk, maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, jongerenwerk en de inzet dementieconsulenten. Ook al zijn de partijen hetzelfde als in de voorbije jaren, er zijn wel degelijk veranderingen. 

,,We hebben nu meer grip op het voorliggende veld, kunnen gerichter sturen", kijkt verantwoordelijk wethouder Marijo Immink (Wmo, Welzijn) vooruit. ,,We verzekeren ons op deze manier van voldoende draagkracht wat betreft capaciteit, kwaliteit en effectiviteit." 

Voorafgaand aan de aanbesteding was er veel commentaar van de Stichting Jong. ,,Zo'n aanbestedingsprocedure past niet bij onze organisatie. We hebben geprobeerd het bureaucratische traject te voorkomen maar uiteindelijk een politieke keuze gemaakt", aldus Veronique Holtmaat, voorzitter van die stichting. Het totale bedrag van de gisteren ondertekende aanbestedingen bedraagt zo'n 1,6 miljoen euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.